ΕΓΡΑΨΑΝ - ΕΙΠΑΝ


Ήχος HI-FI

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ
Verofen

Μερικές φορές εμφανίζονται καλλιτεχνικές εκπλήξεις από εκεί που δεν το περιμένεις. Εκεί που οι ελληνικές πολυεθνικές εταιρείες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και οι εγχώριες παραγωγές που μας έχουν εκπλήξει τα τελευταία χρόνια είναι σπανιότατες, αυτό εδώ το cd (προέρχεται από τη Βέροια) μας δημιουργεί τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο ίδιος ο συνθέτης σπεύδει να δηλώσει με το άλμπουμ Μεταμορφώσεις, ότι «είναι μια απόπειρα μετάλλαξης παραδοσιακών τραγουδιών που είναι ή θεωρούνται της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής της. με τη χρησιμοποίηση κλασικών μουσικών μέσων ερμηνείας αλλά και της σύγχρονης περί την μουσικήν. τεχνολογίας». προσθέτοντας ότι θεώρησε πως δεν είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους πραγματικούς τίτλους των παραδοσιακών τραγουδιών μιας και δεν παρουσιάζονται αυθεντικά και χωρίς παρεμβάσεις. Σε μια εποχή φοβερής αυθαιρεσίας και προχειρότητας (βλέπε το σχετικά πρόσφατο box set για την Ηπειρωτική μουσική) το ήθος του Γιώργου Καλογήρου μοιάζει απίστευτο. Και η αλήθεια είναι ότι. χωρίς αυτές τις εξηγήσεις, η μουσική του άλμπουμ Μεταμορφώσεις μοιάζει «καινούρια». έντονα αυτόνομη και λεπτοεπεξεργασμένη. Σ' αυτό συντέλεσαν οι μουσικοί Βαγγέλης Μπόντας στα κρουστά, τα πλήκτρα και τα φωνητικά. ο Στάθης Κιόσογλου στα πνευστά, ο Δημήτρης Γούζιος στο τσέλο, ο Άκης Στρατουδάκης στο βιολί, ο Γιάννης Καλογήρου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο ίδιος ο συνθέτης στα πλήκτρα. Το καλλιτεχνικό ύφος είναι κομψό, μακριά από τα κλισέ του σύγχρονου, αγοραίου «έντεχνου τραγουδιού», γεφυρώνοντας τις κλασσικές δομές με τους δρόμους της παραδοσιακής μουσικής της Μακεδονίας, θυμίζοντας κάποιες φορές έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Βαγγέλη Παπαθαναοίου (στις καλές στιγμές του). Πραγματικά αξιόλογη δουλειά.

Θανάσης Μουτσόπουλος


Συνέντευξη του Γιώργου Καλογήρου στο περιοδικό Arive.gr (Δεκέμβριος 2016)


Smiley face


HTML5 Icon

Συνέντευξη στη Δήμητρα Σμυρνή

Ο Γιώργος Καλογήρου είναι από κείνους τους ανθρώπους, που η πόλη τους στάθηκε γι' αυτούς χώρος αυτοπροσδιορισμού και κατάθεσης προσωπικής δημιουργίας. Συμμετέχει από τα πρώτα νεανικά του χρόνια στην προσπάθεια να αναδείξει το καλλιτεχνικό της δυναμικό με διοργανώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων, την τιμά με τη μουσική του ως συνθέτης και καταγράφει την καθημερινή της πορεία με την εφημερίδα του, τη «Βέροια», ως δημοσιογράφος. Η σχέση όμως είναι αμφίδρομη. Τον τιμά κι εκείνη, η πόλη, με διακρίσεις και προπαντός με τη γενική αποδοχή.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη κάνοντας κλικ εδώ


Συνέντευξη στον συνεργάτη μας Χάρη Μαντέλλο

Ο συνθέτης κ. Γιώργος Ι. Καλογήρου γεννήθηκε στη Βέροια και σπούδασε πιάνο και θεωρητικά της μουσικής. Ίδρυσε την τοπική εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ την οποία και διηύθυνε επί 25 χρόνια. Υπηρέτησε στο Δήμο της Βέροιας, ως διευθυντικό στέλεχος, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Για την πολιτιστική και κοινωνική δράση και πρoσφορά του τιμήθηκε από πολλούς φορείς.

Έχει πλούσια δισκογραφική δουλειά. Μουσικά έργα του καθώς και τραγούδια του παρουσιάστηκαν, από το 1965 μέχρι και σήμερα, σε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, με μεγάλες ορχήστρες και με την συνεργασία γνωστών μαέστρων όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Τάκης Αθηναίος, ο Μενέλαος Σπάθης και άλλοι. Τραγούδια του ερμήνευσαν οι: Γιάννης Πάριος, Μαρία Δημητριάδη, Ζωίτσα Κουρούκλη, Σούλα Μπιρμπίλη, Τέρης Χρυσός, Πόπη Αστεριάδη, Τάμμυ, Πέτρος Μήλας, Άντζελα Ζήλια, Ελένη Πέτα, Τρίο Βέροια, Ελένη Αναγνώστου και πολλοί άλλοι τραγουδιστές ενώ έγραψε μουσική και για θεατρικά έργα επαγγελματικών θιάσων.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη κάνοντας κλικ εδώ


ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ , Σε τηλεφωνικό του μήνυμα - SMS - στις 10-12-2020

Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και φεύγουν. Ο κόσμος τους ξεχνάει ακόμη και προτού καλά-καλά φύγουν.Υπάρχουν άλλοι, φάροι για μια ζωή που συνοδεύουν τα βήματά μας.Μαθητής του Δημοτικού ήμουνα και σε θαύμαζα για τις ωραίες μουσικές εκδηλώσεις. Διάβαζα την εφημερίδα σου στο γραφείο του πατέρα μου. Ότι καλλιτεχνικό ελάμβανε χώρα στην πόλη μας ήταν μέσα και το όνομά σου. Άκουγα για δύο αδέλφια δραστήρια και ενεργά, περήφανα μιλούσαν στην πόλη μας για εσάς. Με το παιδικό μου μυαλό σας θαύμαζα. Δύο όμορφες οικογένειες στην πόλη μας, δακτυλοδεικτούμενες, τιμήσατε και τιμάς ακόμη την πόλη μας, αγαπητέ μου Γιώργο. Χαίρομαι ιδιαίτερα για το δώρο σου. Θα εξηγήσω στα παιδιά μου, που θα το κληρονομήσουν μια μέρα, τι σημαίνει το δώρο και τι σημαίνουν οικογένειες Καλογήρου. Σε ευχαριστώ και πάλι Νίκος.

DR ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Μ. ΠΑΠΑΡΗ , Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος Α.Π.Θ. & Πολεοδόμος/Urban Designer Πανεπιστημίου Λονδίνου,M.Phil.,UCL.,Bartllet.

Έγραψε στο διαδίκτυο, με αφορμή την παρουσίαση ( σε πρώτη εκτέλεση ) του Ύμνου της (πόλης) Βέροιας, σε μουσική και στίχους Γ.Ι.Καλογήρου, στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας, από την Δημοτική Φιλαρμονική η οποία στις 25 Μαρτίου έπαιξε τον ίδιο Ύμνο, στην παρέλαση της Εθνικής Εορτής. ( 25 και 27 Μαρτίου 2019 ):

« Σήμερα είναι η ημέρα των ύμνων. Ακούστηκε ο ύμνος της Βέροιας (πόλης), γραμμένος από τον διακεκριμένο συμπολίτη μας κ. Γ.Καλογήρου, μουσικό και με μεγάλη προσφορά στην πόλη και στον νομό μας.Νομίζω πως θα πρέπει να τον ακούμε, τουλάχιστον σε ξεχωριστές στιγμές της πόλης μας. Συγχαρητήρια κ. Γιώργο»

« Ο ύμνος της Βέροιας (πόλης) θα πρέπει με κάποιο τρόπο να θεσμοθετηθεί και να εκτελείται μετά από τον εθνικό ύμνο στις εθνικές και τις τοπικές εορτές. Έτσι η πόλη θα αποκτήσει μια μουσική ταυτότητα, διακριτή μέσα στον αστερισμό των ελληνικών και όχι μόνο πόλεων. Ίσως κάποιος να πρέπει να το προτείνει στο δήμο Βέροιας. Ίσως πάλι να το έχετε ήδη σκεφθεί και να προωθείτε την ιδέα. Συγχαρητήρια και πάλι, κ. Γιώργο.»

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ , γιατρός ορθοπεδικός- αρθρογράφος, στο διαδίκτυο στις 31-5-2018 :

" Η κοινοποίηση της εξαιρετικής συνέντευξης της φίλης Δήμητρας Σμυρνή, που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο htpp://faretra.info, με την οποία παρουσιάζει την προσωπικότητα του μουσικοσυνθέτη, δημοσιογράφου και εκλεκτού συμπολίτη Γιώργου Καλογήρου, αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση προς ένα σεμνό άνθρωπο που τιμά διαχρονικά την Βέροια και τους φίλους του. Ο Γιώργος Καλογήρου αποτελεί ανεκτίμητο κεφάλαιο για τον τόπο. Συγχαρητήρια στην Δήμητρα για την παρουσίαση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α. ΖΩΚΟΣ, καθηγητής φυσικής-ερευνητής, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, προς τον Γιώργο Καλογήρου.

«...Με τιμάει η κρίση σου Γιώργο. Θα χρησιμοποιήσω την ρήση του Νεύτωνα (Neuton), "στηρίχθηκα σε ώμους γιγάντων», αν έγινα κάτι και επομένως σε κείνους ανήκει η τιμή(και βέβαια ένας από αυτούς ακούει στο όνομά σου).Ας ελπίσουμε όμως ότι οι καταστάσεις θα επιτρέψουν να υπάρχουμε και δεν θα μας καταπιούν.» 5-11-2016.

ΓΙΩΡΓΟΣ Χ. ΛΙΟΛΙΟΣ, δικηγόρος-συγγραφέας, στο διαδίκτυο, ύστερα από συνάντησή μας στο Καφέ της Βέροιας ΜΠΡΙΚΙ, όπου παλιά στεγάζονταν η τοπική εφημερίδα «ΒΕΡΟΙΑ» την οποία διηύθυνα.

«...στον ίδιο χώρο που κάποτε μου διδάξατε το ήθος και την δημοσιογραφία.»

«.Να πω ότι οι στιγμές που έζησα μαθητευόμενος κοντά στον Γιώργο Καλογήρου ήταν ειλικρινά μαγικές. Στον χώρο όπου σήμερα λειτουργεί το μπαράκι «Μπρίκι» έδρευε η ιστορική εφημερίδα της πόλης μας «ΒΕΡΟΙΑ». Ένα έντυπο που είχε την πατίνα και την σφραγίδα ενός ρέκτη της αισθητικής της Βέροιας ,του Γιώργου Καλογήρου.» Ιανουάριος 2016.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΡΙΔΗΣ, φιλόλογος-γλωσσολόγος (με εξειδίκευση στην υπολογιστική γλωσσολογία και την κατασκευή βάσεων δεδομένων για τον πολιτισμό)σε επιστολές του προς τον Γ.Καλογήρου:

«......Αισθάνομαι ντροπή που δεν είχα καμία ιδέα σχετικά με το μέγεθος, το εύρος και την ποιότητα του μουσικού σας παρελθόντος στην πρώτη μας συνάντηση.

Να είστε βέβαιος ότι στο βιβλίο που ετοιμάζω, (σ.σ. γράφει βιβλίο για τα εκατό χρόνια της Βέροιας 1912-2012) ορμώμενος όχι μόνο από το δεδηλωμένο και αμήχανο αίσθημα ντροπής αλλά πλέον και από ένα επίσης αμήχανο αλλά βαθύ, κεκτημένο αίσθημα σεβασμού, θα μεριμνήσω, με τη φροντίδα που πρέπει, να διασώσω τα έργα και τις ημέρες του αξιολογότερου Βεροιώτη που έχω γνωρίσει.

Σε μια εποχή που τα πρότυπα λείπουν ή σιωπούν, βρήκα στο πρόσωπό σας μια απρόσμενη κορφή να κατακτήσω. Πλήττω, χάνω το ενδιαφέρον μου πολύ γρήγορα. Μου αναζωπυρώσατε τη διάθεση της δημιουργίας, καθιστώντας μου λιγότερο μάταιο το μόχθο της περίθαλψης του Κοινωφελούς......»17-12-2011.

«......Αποτελείτε για μένα πρότυπο συμπεριφοράς και επιτευγμάτων.......»22-5-2013

ΘΕΟΦΑΝΗΣ Θ. ΓΚΑΤΖΗΣ, οικονομολόγος, διεθνολόγος, αρθογράφος, σε επιστολή του προς τον Γ. Καλογήρου:

«......Επιπλέον, θέλω να σου εκφράσω τον θαυμασμό μου για το θεάρεστο έργο σου ως συνθέτης ,στην τέχνη της μουσικής! Η πολιτιστική σου δράση επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα ανέκαθεν γεννούσε και θα εξακολουθεί να γεννάει καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος! Πραγματικά άνθρωποι σαν εσένα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας!......» 4-3-2013

Γιάννης Χασιώτης. Δήμαρχος Βέροιας. (Ιούλιος 1999 ).

Αγαπητέ Γιώργο. Με χαρά παρέλαβα το νέο σου δίσκο « ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ » και με ακόμη μεγαλύτερη χαρά τον άκουσα. Ήταν μια μουσική αποκάλυψη!

Θέλω να σε ευχαριστήσω πρωτίστως γιατί με την Μουσική σου μας κάνεις να αγαπάμε ακόμα περισσότερο τη Βέροια και να σε συγχαρώ παράλληλα για τις επιδόσεις σου στη Μουσική.

Πρέπει να ξέρεις ότι νοιώθουμε υπερήφανοι που η Βέροια διαθέτει ανθρώπους του δικού σου διαμετρήματος και με τέτοιο πλούτο συναισθημάτων!

Εύχομαι πάντα να εξωτερικεύεις με δημιουργικό τρόπο τις εσωτερικές σου ανησυχίες και να μας προσφέρεις Μουσικά Έργα που να μας γοητεύουν και να μας κάνουν υπερήφανους ως Βεροιείς!

Ανδρέας Βλαζάκης πρώην Δήμαρχος Βέροιας και Νομάρχης Ημαθίας, 17-6-99. (Για το έργο ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ).

Αγαπητέ Γιώργο ο ικανός άνθρωπος σε όλα ξεχωρίζει. Τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια γι' αυτή τη θαυμάσια δουλειά σου.

Σου εύχομαι δύναμη για τη συνέχιση της προσπάθειας.

Η πόλη, ο Νομός μας και η πατρίδα μας έχουν ανάγκη από ανθρώπους που δημιουργούν και προσφέρουν πάντα με ανιδιοτέλεια όπως ο Γιώργος Καλογήρου.

Νίκος Μαστοράκης. δημοσιογράφος,
σε κριτική του για το φεστιβάλ Τραγουδιού της Δ.Ε.Θ., στην Αθηναϊκή εφημερίδα «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ » στις 17-9-1965.

....... Τα « Άσπρα φτερά » που τραγούδησαν η Μαίρη Οικονόμου και ο Τέρης Χρυσός - ιδιαίτερα δημοφιλής στη Θεσ/νίκη - σαφώς «Χατζηδακίζοντα», συγκέντρωσαν τα περισσότερα χειροκροτήματα από όλα τα τραγούδια του Φεστιβάλ (32") και χάρισαν τις πρώτες νότες κάποιας δροσιάς στη γενική κατήφεια των τραγουδιών που ακούστηκαν......

Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη Δήμαρχος Βέροιας,
προλογίζοντας την εκδήλωση αφιέρωμα στη μουσική τον Γ. Κολογήρου. που οργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας και ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών, στο Χώρο Τεχνών στις 10-11 -2008.

......Η πόλη στο Γιώργο Χρωστάει Σε μια εποχή που τα προβλήματά μας περισσεύουν και η καθημερινότητα τείνει να μας συμπαρασύρει όλους στο διάβα της, μια υπόκλιση στις μνήμες, στους ανθρώπους, στην κουλτούρα μας, στους κρυμμένους θησαυρούς της ντόπιας παραγωγής, είναι κυριολεκτικά ζωογόνα, γιατί, εκτός των άλλων, μας κάνει να σεβαστούμε τους εαυτούς μας, σεβόμενοι την πόλη μας την οποία συχνά την κακοποιούμε, σεβόμενοι τους ανθρώπους της που συχνά, δυστυχώς, τους προσπερνάμε ......

Χρήστος Σκουμπόπουλος. Δήμαρχος Βέροιας.
σε δημόσια ομιλία του, στις 15-2-2006.

...... Ευχαριστούμε τον Βεροιέα ευπατρίδη και πρύτανη της τοπικής δημοσιογραφίας κύριο Γιώργο Καλογήρου, για την καθοριστική συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτής της δωρεάς......» Σ.Σ. πρόκειται για τη δωρεά στο Δήμο του Αρχοντικού Χατζίκου.

«ΑΛΛΑΓΗ» Εφημερίδα της Βέροιας. 21-5-1979. σε κριτικό σημείωμα για το Θεατρικό έργο «Τα θαύματα της ομπρέλας» του Γιάννη Ξανθούλη. που ανέβασε το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

......Η μουσική του κ. Καλογήρου (εκτελεσμένη από την μπάντα του Στρατού!) ήτανε η έκπληξη της παράστασης. Δεν υπηρέτησε απλώς, αλλά πολλές φορές έσωσε τα κείμενα......

Γιώργος Τσαλέρας, πρ. Δήμαρχος Βέροιας,
σε άρθρο του για το φοιτητικό τριήμερο στην τοπική εφημερίδα «ΛΑΟΣ» στις 12-9-1966.

......Η μουσική του Γιώργου Καλογήρου. του νέου συνθέτη με την αναμφισβήτητη ευαισθησία, το φιλότιμο και το πηγαίο ταλέντο, σε πολλά του τραγούδια μιλά, πότε χαρούμενα και πότε λυπημένα, με γλώσσα που φτάνει ευ­θεία, ίσαμε την καρδιά του ακροατή και που την κερδίζει ανεπιφύλακτα, λεπταίνοντας κι ομορφαίνοντας την......

Γιώργος Χιονίδης, ιστορικός συγγραφέας, δικηγόρος.
στην εφημερίδα της Βέροιας «ΒΕΡΟΙΑ», στις 24-6-1999 για τις ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ και όχι μόνο. ......

Ο κ. Καλογήρου «πάντρεψε» λοιπόν, πολύ πετυχημένα, το παρελθόν και το παρόν ακόμα και το μέλλον!!, σεβόμενος και υπηρετώντας το καθένα χωριστά και όλα μαζί. αρμονικά, πρωτότυπα και ρηξικέλευθα...
Συνεπώς, ο Γιώργος είναι, ασφαλώς, μια σπουδαία, πρωταρχική, πρωτεύουσα καλλιτεχνική φυσιογνωμία για τη Βέροια, χωρίς η αξία, η εμβέλειά του να περιορίζεται, τοπικά και διαχρονικά.
Δεν υποτιμώ, βέβαια, το επαγγελματικό πέρασμα του από τις υπηρεσίες του Δήμου της Βέροιας (που άφησε εποχή, λόγω της μοναδικής τιμιότητας του. της υπευθυνότητάς του, της αντικειμενικότητας του, της άριστης, επαρκέστατης, δε συγκροτήσεως του κ.τ.λ.)...

Φώτης Σιμόπουλος. πρόεδρος Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών,
προλογίζοντας το αφιέρωμα στη μουσική του Γ. Καλογήρου. (10-9-2008)

...... Το Σαββατόβραδο εκείνο του 1965. κολλημένοι στο καφέ ραδιόφωνο, δεν αφήναμε τίποτα να μας ξεφύγει. Το ένα τραγούδι διαδέχονταν το άλλο και η χαρακτηριστική φωνή του Άλκη Στέα, μας είχε για τα καλά καθηλώσει. Η αγωνία μας ήταν απερίγραπτη. Θα προχωρήσει: Θα πάει καλά: Σιγά να μη διακριθεί. Ποιος μας υπολογίζει εμάς στη Βέροια, σχολίασε ο μεγάλος μου αδελφός. Να όμως που σε λίγο ακούστηκε και πάλι ο Άλκης Στέας: Άσπρα Φτερά, συνθέτης Γιώργος Καλογήρου, στιχουργός Μιχάλης Μαρμαράς. Το τραγούδι ερμηνεύουν ο Τέρης Χρυσός και η Μαίρη Οικονόμου.
Φωνές, χειροκροτήματα και η χαρά μας στα ουράνια. Ειδικά όταν ακούσαμε για τη διάκρισή του.
Φυσικά, δεν ήταν μόνο αυτό. Ακολούθησαν πολλές αξιόλογες συνθέσεις και δραστηριότητες του Γ. Καλογήρου. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το σημαντικό του έργο στις Υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας όπου εργάστηκε......

Δημήτρης Προβάδος
δημοσιογράφος, στην εφημερίδα της Βέροιας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στις I -3-2005.

...... Αυτός ήταν και είναι ο Γιώργος Καλογήρου. Ένας Ευπατρίδης της πόλης της Βέροιας, και ένας από τους Ήρωες της εποχής της αθωότητας και της δημιουργίας ...

Βούλα Χατζίκου, λαογράφος - συγγραφέας,
σε επιστολή της προς τον Γ.Κ. για τις «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ» ( 25-7-99 )

...... Προσπαθώ να ξεχωρίσω πού σταματάει η γλυκιά παραδοσιακή μουσική και πού αρχίζουν τα σύγχρονα μουσικά ακούσματα, όμως δεν μπορώ, γιατί έχεις ενώσει το σύγχρονο με το παλιό, με ένα άλμα τόσο καλά γεφυρωμένο, που μηδένισε την απόσταση του χρόνου.
Στο άκουσμα των τραγουδιών σου έρχονται στιγμές που νιώθω τη ζωντάνια της σύγχρονης μουσικής να την αγκαλιάζει σιγά - σιγά η γλυκιά παραδοσιακή μελωδία ο' ένα αρμονικό σύνολο που με τον κατάλληλο τίτλο που έβαλες «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ» ξεχνάς το πέρασμα του χρόνου......

Τάσος Καρακατσάνης. μαέστρος, Μαρία Δημητριάδη, τραγουδίστρια, Στέλλα Κυπραίου κιθαρίστρια, όλοι καλλιτέχνες Πανελλήνιας εμβέλειας για το δίσκο του Γ.Κ. «ΑΝΝΑ» (1988).

......Θεωρούμε πολύ σημαντική τη συμμετοχή μας στην πρώτη προσπάθεια αποκέντρωσης της δισκογραφίας, από τον αξιοθαύμαστο Γιώργο Καλογήρου και τους συνεργάτες του.
Έστω κι αυτή η λιγοστή προσφορά μας, ευχόμαστε να γίνει αρχή που θα την ακολουθήσουν και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες για να βοηθήσουν τα τόσα ταλέντα που υπάρχουν μακριά από την υδροκέφαλη Αθήνα......

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Εφημερίδα της Βέροιας στις 8-10-1996,
μετά από συναυλία του Γ.Κ. στην «ΕΛΗΑ».

...... Έμαθε με το πηγαίο και αναμφισβήτητο πια ταλέντο του ο κ. Καλογήρου ν' ανεβαίνει προσεκτικά και να κινείται με πολύ άνεση πάνω στο πεντάγραμμο, χωρίς εκείνα τα εντυπωσιακά αλλά κατά βάθος κενά εφέ, είτε στη μελωδία του «νέου κύματος» είτε στο κλασσικό λαϊκό μοτίβο, τοποθετεί τις εμπνεύσεις του και δημιουργεί έτσι μια όχι βέβαια ανεπηρέαστη από το σήμερα, αλλά δική του εξ ολοκλήρου μουσική παράδοση......


Γιώργος Ι. Καλογήρου :: Συνθέτης - Δημοσιογράφος
Τηλ. 6946 202277 - e-mail: gkalogir@gmail.com


:. σχεδιασμός ιστοσελίδων ANDY WEB - Development by imathia.net - Web Hosting by Webdnd